sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Spring Break 2/2

Keskiviikkona käytiin Heidin ja Tapsan ystäväperheen luona illallisella. Päästiin siis näkemään perinteinen jenkkikoti. Illan päätteeksi pakattiin kamat valmiiksi, koska aamulla oli lähdettävä ajoissa ajelemaan kohti Seattlea.

Heräiltiin torstaiaamuna puoli kuuden aikaan ja laitettiin loput tavarat kasaan ja hypättiin autoon. Ajomatka kesti Missoulasta Seattleen n. 8 tuntia ja liikenteessä oltiin "Perkeleellä". Matkalla nähtiin aivan upeita maisemia. Ajokelikin oli yllättävän hyvä ja lunta tuli vain hieman ennen Seattlea. 



Oltiin varattu hotellihuone neljälle Best Western- hotellista, joka sijaitsi aivan Spaceneedlen juurella. 



Lähdettiin vielä torstai-iltana shoppailemaan, että ehdittiin tehdä sitäkin tarpeeksi. Ajettiin hieman Seattlen ulkopuolella sijaitsevalle outletostoskeskukselle,josta sai kaikkia merkkivaatteita helvempaan hintaan. Innostuin taas hieman höyläilemään Visakorttia, joten hieman hirvittää kun seuraava lasku tulee. Ei vietetty kuitenkaan kauaa shoppaillen kun Artzi oli vähän kuumeinen niin päätettiin palailla hotellille ajoissa.

Perjantaina jätettiin Artzi hotellille parantelemaan oloaan ja lähdettiin Heidin ja Tapsan kanssa Pike Place Marketille, joka on paikallinen tori. Ostettiin ensimmäiset mansikatkin ja kuten jo tuttua onkin niin kaikki täällä on isoa. Mansikatkin oli lähes pienen nyrkin kokoisia ja maistuivat oikein hyviltä.

Torilla oli paljon kukkakauppiaita


King Crab legs

 Marketilta lähdettiin katsastamaan ihka ensimmäinen Star Bucks. On vähän muuttunut tuo Star Bucks logokin aikojen saatossa.
Star Bucks logossa alaston nainen


Star Bucksista lähdettiin tutustumaan Seattlen Aquariumiin. Aquarium oli hieman pienempi kuin odotin, mutta kaikennäköisiä olioita tuli nähtyä. Päästiin myös silittämään meritähteä ja jotain kasvia. 







Aquariumin jälkeen käytiin syömässä ja lähdettiin lautta-ajelulle läheiseen saareen. Pitihän se päästä lautta-ajelulle, kun aina Greyn Anatomiassakin näytetään niitä lauttoja. Lautalta näki Seattlen keskustan kokonaisuudessaan, joka näytti oikein hienolta. Sää oli hieman utuinen, joten kuvista ei tullut ihan niin onnistuneita.


Seattle


Lauantaina lähdettiin "Duck" veneautolla kiertoajelulle. Kierrettiin ensin kaupunki ympäri ja sitten lähdettiin vesille. Kiertoajelu oli aika arvokas, mutta kyllä se kannatti, koska nähtiin kaupunki ihan joka suunnasta. Saatiin Heidin kanssa omat ankat pojilta ajelun jälkeen.

Veneauto





Me ja ankat

Kiertoajelun jälkeen lähdettiin kävelemään kaupungille. Oli aika hulina kaupungilla, koska St. Patrick's Day sattui samalle viikonlopulle ja päivän kunniaksi oli erilaisia tapahtumia ympäri kapunkia. Meillä oli suunta kohti Pioneer Squarea, jossa lähdettiin Underground Tourille tutustumaan maanalaisiin kaupungin raunioihin. Seattlen nykyinen kaupunkin on rakennettu yhden katutason ylemmäs kuin vanha kaupunki ja osa raunioista on edelleen olemassa maan alla. 


Kirjasto

Maanalainen kaupunki



Kirsikkapuita

Illan päätteeksi lähdettiin syömään mereneläviä Crab Potiin. Jouduttiin odottamaan pöytää aika kauan, koska paikka on erittäin suosittu. Tilattiin erilaisia mereneläviä simpukoista ravun jalkoihin. Ruoka kaadettiin suoraan pöydälle ja kaikki söivät samasta kasasta. Oli kyllä hyvää ruokaa.

Ruoka

Rapuja


Hotellilla pakkailtiin kamoja valmiiksi ja valmistauduttiin seuraavan päivän paluulentoon. Seattle oli kyllä sen verran ihana kapunki, että voisin jopa kuvitella asuvani kyseisessä paikassa joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti