tiistai 12. tammikuuta 2010

12.1.2010




Mistähän sitä taas aloittaisi.

Päivät on menny täällä tosi nopeesti. Kurssiasiat saatiin järjestymään onneksi helposti. Täällä on tosi avuliaita henkilökunnan edustajia, joiden kanssa on oikein helppo asioida. Saatiin kaikki kurssit mitä haluttiin. Kämpät on myös ihan kivat. Saatiin ne State Street Villge-nimisestä asuntolasta. Ei saada asua yhdessä, mutta Artzi asuu yhden kerroksen ylempänä, joten välimatkaa ei hirveesti ole. Kämppis on ihan mukava. Se on kotoisin Las Vegasista ja opiskelee arkkitehtuuria tai jotain vastaavaa. Harmi vaan että se on vähän nuorempi.

Ensimmäiset luennot on myös takana päin. Täällä näiden kurssien läpipääsyyn vaaditaan todella paljon enemmän kuin Suomessa. En tiedä miten saan hoidettua kaikki kurssit kunnialla kotiin. Töitä se ainakin teettää. Kirjat on maksanu kaikille kurseille todella paljon. Yhteensä kirjoihin on mennyt tähän mennessä n. 500 $. Ja täällä kirjojen osto on pakollista.

Tällä viikolla ei vielä ole hirveästi oikeaa opetusta vaan luennoilla käydään läpi mitä kurssit pitää sisällään. Onneksi kaikki luentorakennukset on heti tuossa vieressä, joten ei tarvitse lähteä kovin aikaisin raahautumaan luennoille. Täällä luennot on hieman erilaisia kuin Suomessa. Opiskelijat on paljon enemmän äänessä ja luennoitsija kyselee todella paljon vastauksia opiskelijoilta. Onneksi kaikki luennoitsijat puhuu selkeää englantia, joten ainakaan vielä ei ole ollut ymmärtämisvaikeuksia.

Vielä en ole ehtinyt tutustumaan kovinkaan moneen ihmiseen kun päivät ovat olleet aika kiireisiä ja tekemistä on riittänyt. Pitää miettiä tarkkaan, että mitä sitä oikein haluaa alkaa tekemään kun tänne on ensin asettunut aloilleen.

Viikonlopun tapahtumista on pakko mainita lätkämatsi (Anaheim Ducks vs. Chicago Hawks), jossa käytiin Artzin, Heidin ja Tapsan kanssa. Oli hieman erilainen meininki siellä kuin Saipan pelissä. Katsojia oli hieman vajaat 21000 ja tunnelma sen mukainen. Täytyy kyllä käydä toistekin seuraamassa jotain peliä, oli se sen verran hienoa.

Tällä viikolla yritetään päästä käymään myös kaupungilla. Ainakin perjantaina olisi tarkoitus tehdä jotain kivaa kun nuo synttäritkin osuu juuri sille päivälle.



Kuva Chicagon keskustasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti