keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Peruselämää IIT:llä

McCormick Tribune Campus Center

Mitään jännää kerrottavaa ei tällä kertaa ole, joten ajattelin kertoa ihan perusasioista mitä täällä tulee päivisin tehtyä. Luennot kestävät täällä aina tunnin ja vartin eli ovat lyhyempiä kuin Suomessa. Jos luennoitsija tulee vähänkin myöhässä niin on aika varmaa että istutaan luennolla pidempään, koska tunnissa ei ehdi edetä kovin pitkälle. Testattu on. Laskuharjoituksia täällä ei ole vaan kaikki laskut tehdään kotitehtävinä. Ensimmäiset kotitehtävät Applied Thermodynamicsista ja Fluid Mechanicsista aiheuttivatkin päävaivaa aika paljon. Täällä käytetään kyllä samoja yhtälöitä, mutta yksiköt ovat jotain sellaista mistä en ollut Suomessa edes kuullut. Ne tuottavat varmasti päänvaivaa koko kevääksi.

Opiskelijakortti on täällä tosi monipuolinen. Sitä käytetään esim. huoneen avaimena ja maksuvälineenä. Se käy myös kampuksella ID:stä.

Kampuksella on monta ravintolaa joista saa aamupalaa, lounasta ja illallista. Snäkkibaarejakin löytyy ja kampuksen "ruokakaupasta" saa välipalaa. Kaiken voi maksaa opiskelijakortilla. Kortille pystyy lataamaan rahaa omalla luottokortilla. Meal Planin ateriat on myös ladattu opiskelijakortille.

Luottokortti on tässä maassa aivan ehdoton. Onneksi meillä molemmilla on omat Visat. Täällä ei kyllä pärjäisi alkuunkaan ilmen niitä. Miulla on lisäksi vielä Visa Electron, jolla pystyy maksamaan joissakin kaupoissa ja sillä saa nostettua myös rahaa.


State Street Village

Meillä on myös U-passit, joilla saa matkustaa L-junissa, metrossa ja bussilla niin paljon kuin haluaa. Passi maksoi 96 dollaria eli ei ollut edes älyttömän kallis. IIT:ltä on tosi hyvät yhteydet keskustaan. Bussipysäkki on meidän kämpän edessä ja L-junan asema on talon toisessa kulmassa.

Sää täällä on ollut vaihteleva. Pakkasta ei ole ollut muutamaa astetta enempää, mutta tuuli on täällä todella kylmä. Aurinkoisina päivinä sää on samanlainen kuin Suomessa joskus maalis-huhtikuussa. Lunta ei ole paljoa ja jos tänne sitä sataa niin se sulatetaan kemikaaleilla pois. Maa on välillä valkoinen vain pelkästään kemikaalien takia.

Chicago on todella nätti kaupunki. Kaupungin läpi virtaava joki on todella leveä ja sitä reunustavat erilaiset pilvenpiirtäjät. En malta odottaa, että tulee lämpimät säät ja paikat alkavat vihertää. Varmaan aika hienon näköistä silloin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti