lauantai 9. tammikuuta 2010

IIT

7.1.2010

Ei ole todellakaan helppoa herätä aikaisin aamulla kun univelkaa on kertyny jonkin verran ja sänky on houkuttelevan lämmin. Pakko oli kuitenkin raahata itsensä ylös ja valmistautua orientaatiopäivään IIT:llä.

Tapsa ja Heidi lähti palauttamaan vuokra-autoa vuokraamolle ja me lähdettiin Artzin kanssa kohti IIT:tä. Mentiin ensin metrolla vähän matkaa ja vaihdettiin sitten L-junaan, joka kulkee ylhäällä kiskoilla ympäri kaupunkia. Saatiin IIT:llä heti alkuun orientaatiomateriaali ja sen jälkeen oli tervetulotilaisuus. Hienojen puheiden jälkeen jakauduttiin ryhmiin ja kierreltiin kuuntelemassa erilaisia infoluentoja. Nämä luennot olivat hieman erilaisia kuin mihin ollaan Suomessa totuttu. Kulttuurierot tulivat näissä hyvin ilmi. Vähän kyllä hymyilytti välillä kun kuunteli niitä luentoja :)

Päivän lopuksi oli hieman stressaantunut olo, kun ei oltu vielä saatu kursseja valittua ja muutenkin asia tuntuivat olevan hieman vaiheessa. Oloa ei autanut yhtään että oltiin molemmat tosi väsyneitä.

Kävimme päivän päätteeksi tutustumassa IIT:n opiskelijoiden oleskelutilaan, jossa saimme myös ruokaa. Tila oli yhden koulun rakennuksen kellarissa, josta löytyi keilaratoja, pingispöytiä, televisionurkkauksia, biljardipöytiä ja kaikenlisäksi vielä kunnon baari. Hieman oli paremmat tilat kuin Suomessa. Saattaa olla että tulee vietettyä jonkin verran aikaa siellä tilassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti